neděle 31. ledna 2016

Nevařená ovesná kaše

Ahojky! :)
Po delší pauze jsem se vrátila zpět k blogování. :) Dnešní článek bude o ovesných kaších..:) Doufám, že se vám recepty budou líbit :)

1.) Ovesná kaše s banány a arašídy

4 lžíce ovesných vloček
4 lžíce mléka
6 lžic jogurtu
1 a půl lžičky semínek chia
1 lžíce arašídového másla
1 lžička sladidla (med, cukr, umělé sladidlo – nebo můžeme kompletně vynechat)
Čtvrt šálku pokrájeného banánu

2.) Ovesná kaše s kokosem a ananasem 

4 lžíce ovesných vloček
4 lžíce kokosového mléka
6 lžic jogurtu
1 a půl lžičky semínek chia
1 lžíce sladidla
Čtvrt šálku nakrájeného ananasu

3.) Ovesná kaše "Mocca" 

4 lžíce ovesných vloček
4 lžíce mléka
6 lžic jogurtu
1 a půl lžičky semínek chia
2 lžičky sladidla
1 lžička kakaa
Půl lžičky instatntí kávy rozpuštěné v 1 lžíci horké vody

Postup:
Krok 1 Ovesné vločky nasypeme do zavařovací sklenice. Spolu s nimi mléko, jogurt, chia semínka a sladidlo, med , či cukr. Ve sklenici necháme ještě trochu místa na ovoce, které přidáme v dalším kroku. Sklenici zašroubujeme a protřepeme.

Krok 2 Protřepanou sklenici zas odšroubujeme a přidáme oblíbené ovoce. Sklenici necháme v lednici přes noc, kde do sebe vločky nasáknou mléko a změknou. Takto připravené kaše vydrží v lednici až 3 dny. Záleží na zralosti ovoce. Níže naleznete recepty na konkrétní kombinace.




Zdroj: google.com
  • Dejte mi do komentářů vědět jestli jste nějaký recept využili a jak vám chutnal :) 
  • Blížíme se k 1 000 shlédnutí mého blogu, očekávejte nějakou giveaway nebo soutěž :) 


Blogerka Jana 
Reakce:

0 komentářů:

Okomentovat